szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden szülő rémálma az egekbe szökő telefonszámla, amit esetleg a gyerekei produkálnak. Az iOS legújabb frissítésének megjelenésével globálisan elérhetővé vált az a funkció, amelyik éppen ezt akadályozhatja meg.

Korábban már mi is beszámoltunk egy akkor még béta-állapotban lévő iOS-es újdonságról, a Communication Limits (kommunikációs korlátok) funkcióról. Az iOS 13.3-ban már bárki számára elérhetők a Képernyőidőhöz tartozó szülői felügyeleti vezérlők. A szülők ezzel először tudják beállítani, hogy mikor beszélgethessenek, chateljenek, szövegeljenek a gyerekek. A korlátozások a telefonhívásokra, az üzenetekre és a FaceTime használatára vonatkoznak.

©

Az új funkcióban többféleképpen szabályozható az elérés. A megengedett képernyőidő alatt bárki kapcsolatba léphet a telefon tulajdonosával, vagy esetleg csak bizonyos személyek. Arra is van mód, hogy a leállítási idő alatt – amikor a gyerek elvileg nem tudja használni a telefont – azért üzenetet tudjon küldeni, például a szüleinek. A leállítási idővel elérhető például, hogy a gyerek se a tanítási idő alatt, se késő este ne telefonálgathasson vagy chateljen.

A szolgáltatás azt is lehetővé teszi, hogy a szülő távolról hozzáférjen a csemete iCloudban tárolt kapcsolataihoz, a névjegyzék a szülő teljes ellenőrzése alatt áll. A Communication Limits a Képernyőidő rendszer része, amelyet tavaly vezettek be az iOS 12-vel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft