szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Screen Time és a Szülői felügyelet funkció után az iOS 13 egy közelgő frissítésében egy újabb eszközt ad az Apple a szülők kezébe, hogy megóvják gyerekeiket (és a családi kasszát) a mobilhasználat bizonyos káros következményeitől. Ezúttal a telefonálási lehetőségek köré állíthatunk fel korlátot.

Az Apple már korábban megígérte, hogy az iOS 13 egyik frissítésében bevezeti az úgynevezett Communication Limits (kommunikációs korlátok) funkciót. Ez valóban meg is történt, méghozzá a legújabb iOS 13.3 (iPadOS 13.3) bétában, amelyet a napokban adtak át a fejlesztőknek tesztelésre – írja a MacRumors.

Az új funkcióval (amely a Screen Time-ba kerül be) a szülők ellenőrizhetik, kivel lépnek kapcsolatba a gyerekeik a Telefon, a FaceTime és az Üzenetek alkalmazásban, az iCloud kontaktokkal egyetemben. Van egy beállítás, amellyel konkrétan megszabható, kikkel léphet kapcsolatba bizonyos időszakokban a gyerek, de az is hasznos lehet (mondjuk ünnepek, meglepetések szervezésekor), hogy letilthatunk valakit egy csoportos csevegésből. Egy kapcsolóval engedélyeztethető vagy tiltható a névjegyek szerkesztése is. A beállításoktól függetlenül a segélyhívó számok korlátlanul elérhetők.

©

A Communication Limits funkcióval a szülők jobban tudják majd ellenőrizni, hogy kivel lépnek kapcsolatba a gyerekek a nap különböző időszakaiban, s meg tudják például szakítani a barátokhoz való hozzáférést, amikor a gyerek éppen iskolába van.

Ha máskor is tudni az új iPhone-os funkciókról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karcolták, égették, törték: így bírja a strapát a Samsung Galaxy S21 Ultra

Karcolták, égették, törték: így bírja a strapát a Samsung Galaxy S21 Ultra

Enyedi Ildikó és Krigler Gábor közös sorozatötlete mutatkozik be a Berlinalén

Enyedi Ildikó és Krigler Gábor közös sorozatötlete mutatkozik be a Berlinalén

Levelet küldenek a bankok azoknak, akik igénybe vették a hitelmoratóriumot

Levelet küldenek a bankok azoknak, akik igénybe vették a hitelmoratóriumot