szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hiba miatt ellenőrizetlenül hagyhat bizonyos fájlokat a Windows 10 gyári vírusirtója, a Defender. Az üzemzavar napok óta tart.

Egy ismeretlen hiba miatt a Windows 10-es Defender nem hajlandó átvizsgálni bizonyos fájlokat, akkor sem, ha a felhasználók manuális vírusellenőrzést indítanak – erről az MsPowerUser írt. Azt nem tudni, pontosan hány embert érint a kellemetlenség, de egyre többen jelzik.

Hogy pontosan mi okozza a szoftver rendellenes üzemelését, szintén nem ismert. Egyes szakértők viszont úgy vélekednek, hogy egy korábban (de még ebben a hónapban) kiadott hibajavítás ronthatta el a népszerű szoftvert. Ami egyébként (normál esetben) megfelelő védelmet jelent a számítógépek számára.

A Microsoft több hibajavítást is készített az elmúlt hetekben, de szinte mindegyikkel gond adódott, még azzal is, amelyikkel a korábban felfedezett problémákat tervezték kijavítani.

Az ügy kellemetlenségét fokozza, hogy a Microsoft cikkünk megjelenésének idejéig nem szólalt meg az ügyben. Így aztán nehéz eldönteni, hogy a vírusirtó tényleg kihagy fájlokat az ellenőrzés során, vagy az erről szóló hibaüzenet jelenik meg tévesen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!