szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az antivírusokat vizsgáló független AV-Test új mérései szerint még a fizetősök közt se nagyon akad hatékonyabb szoftver a Microsoft által teljesen ingyenesen biztosított Windows 10-es Defendernél.

A Windowsba épített Defender vírusvédelmi szoftverre sokáig nyűgnek tekintett a felhasználók nem kis része, ám napjainkra megváltozott a helyzet. Ezt támasztja alá az AV-Test új vizsgálata is, amely szerint az ingyenes program a legtöbb fizetős megoldást is lekörözi.

A német intézet a legújabb Windows 10-en végezte kísérletét, melyben 20 szoftvert vizsgáltak meg alaposan. Nézték a hatékonyságukat, vagyis hogy milyen gyorsan ismerik fel a problémákat, de azt is, hogy mennyire lassítják le a számítógépet, amire feltelepítették azokat. A Microsoft megoldásának minden kategóriában a legmagasabbnak számító 6 pontot sikerült elérnie,

és ezzel a közismert nagy nevek termékeit is sikerült maga mögé utasítania.

Az AV-Test májusban és júniusban is lefuttatta tesztjét, e szerint a Defender mindkét hónapban 100 százalékos hatékonysággal működött: minden ismert kártevőt és nulladik napi támadást sikerrel felismert, miközben az iparági átlagnál jóval kisebb erőforrást vett igénybe ehhez. Az AV-Test szerint a vizsgálat úgy összegezhető, hogy több, fizetős megoldásnál is jobb terméket kap az, aki a Defendert használja. A korábbi tesztek eredménye itt található.

A vizsgálaton elért eredmény nem azt jelenti, hogy a Defender az egyedül használható (biztonságos) megoldás a piacon. Néhány cég, mint például az Avast és az F-Secure, de a Kaspersky, valamint a Trend Micro saját szoftvere is maximális pontszámot kapott. Az eredmények alább vizsgálhatók.

©

Az, hogy a Defender levetette gyerekcipőjét, nem csak az AV-Test vizsgálatain látszik. A Microsoft szerint a Windowst futattató számítógépek több mint felén ma már ez a termék óvja a felhasználókat és értékes adatállományukat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

25 millió androidos telefont fertőzött meg egy vírus, Magyarországon is terjed

Újra csak ismételni lehet: aki nincs technológiai ismeretek birtokában, annak kizárólag a Google által működtetett, hivatalos alkalmazásáruházból (Google Play áruház) érdemes appokat telepítenie. Legalább 25 millió felhasználó tapasztalhatta meg, hogy mi történik, ha nem ezt a gyakorlatot követi. A tíz leginkább fertőzött ország listáján Magyarország is szerepel.

Egy kerékpárgyár kitalálta az autó-bicikli kétéltűt

Egy kerékpárgyár kitalálta az autó-bicikli kétéltűt

Kegyetlen gyilkosságok 1700 éves nyomaira bukkantak Szibériában

Kegyetlen gyilkosságok 1700 éves nyomaira bukkantak Szibériában

Robbanások, hamueső – felébredt egy ecuadori vulkán

Robbanások, hamueső – felébredt egy ecuadori vulkán