szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a feltételezések helyesek, és minden körülmény adott, úgy igen nagy esély van rá, hogy nem vagyunk egyedül – erre jutott legalábbis egy brit kutatás.

Több mint 30 idegen civilizáció élhet a Tejútrendszerben a Nottinghami Egyetem kutatói szerint. A tudósok a potenciálisan lakható bolygók száma alapján becsülték még, hány idegen faj létezhet az univerzumban, akik képesek lehettek az emberéhez hasonló, vagy annál fejlettebb élet kialakítására.

A kutatók arra alapozzák kijelentésüket, hogy a galaxisban rengeteg, jó körülménnyel rendelkező planéta található, így pedig igen nagy a valószínűsége, hogy valamelyiken kialakulhatott egy miénkkel azonos fejlettségű élet. Legutóbb például a Proxima b-ről derült ki, hogy Föld-szerű.

Ha léteznek is azonban fejlett civilizációk, a megtalálásuk nem egyszerű.

Az egyes bolygók közti távolság ugyanis akár 17 ezer fényév is lehet. Ez olyannyira hatalmas messzeséget jelent, hogy a kutatók szerint félő, hogy az egyes fajok (megint csak feltételezve, hogy léteznek ilyenek) soha nem szereznének tudomást a másikról  így pedig mi sem róluk.

[Közzétett három videót a Pentagon, hivatalosan is ufók vannak rajtuk]

Az is probléma, hogy nem igazán tudjuk, hova küldjünk jeleket, amelyeket detektálhatna a másik oldal. Márpedig anélkül nem sok esély van rá, hogy bárkivel is sikerül felvenni a kapcsolatot.

A fenti kutatás eredményeit egy tekintélyes tudományos folyóiratban, a The Astrophysical Journalban közölték.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

Három európai ország szállt be Trump abortuszellenes kampányába, Magyarország mellett a lengyelek és Lukasenka

Három európai ország szállt be Trump abortuszellenes kampányába, Magyarország mellett a lengyelek és Lukasenka

Megjelent a 2021-es kakáló kutyás naptár

Megjelent a 2021-es kakáló kutyás naptár