szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Évek óta keringenek már az interneten azok a felvételek, melyeken különös, repülő objektumok láthatók. A videókat most az amerikai védelmi minisztérium is kiadta, jelezvén, hogy valóban azonosítatlan repülő tárgyakról van szó.

A Pentagon, vagyis az amerikai védelmi minisztérium kedden hivatalosan is nyilvánosságra hozott három ufóvideót. Az amerikai haditengerészet által készített, de az internetezők előtt évek óta ismert felvételeken – az illetékesek megfogalmazása szerint – „azonosítatlan légi jelenségek” láthatók.

A videók évekkel korábban, 2004-ben és 2015-ben készültek, de a Pentagon csupán pár hónapja ismerte el, hogy valódiak. A szervezet most pedig, írja a CBS News, bárki által megtekinthetővé tette ezeket, mert úgy vélekedtek, ideje véget vetni a találgatásoknak.

A felvételek egyikén sem látható érzékeny pillanat.

A videókat még az amerikai sajtó szivárogtatta ki, számos fontos információval: a New York Times írta meg például, hogy az egyik esemény során az amerikai pilóták a Csendes-óceán fölött repültek, amikor egy nagyjából 12 méter hosszú, igen fürge tárgy tűnt fel a radarjukon. A beszámolók szerint a pilóták egyike a tárgy emelkedését látva mindössze annyit mondott, hogy még nem látott ilyen gyors manővert.

A Pentagon közleménye szerint azt a mai napig nem sikerült kideríteni, mi látható a videókon.

Egy amerikai szenátor, Harry Reid örvendetesnek nevezte, hogy a Pentagon végül kiadta ezeket a felvételeket, noha megfogalmazása szerint csupán a felszínt kapargatjuk, a védelmi minisztérium ennél sokkal több videóval rendelkezik.

A Pentagon bár korábban többször is letagadta, 2017-ben végül beismerte, hogy dollármilliókat költött arra, hogy azonosítatlan repülő tárgyakat és ufóészleléseket vizsgáljon. Arról ugyanakkor semmit nem közöltek, hogy találtak-e valamit, és ha igen, mi volt az. Az összeesküvés-elméletek hívőit mindenesetre figyelmeztették: attól még, hogy egy repülő tárgy azonosítatlan,

korántsem biztos, hogy földönkívüli.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világgazdasági kilátások: elhúzódó kilábalás, vakcinában reménykedve

Világgazdasági kilátások: elhúzódó kilábalás, vakcinában reménykedve

Az iszlámgyűlölő Facebook-tartalmak betiltását követeli a pakisztáni kormányfő

Az iszlámgyűlölő Facebook-tartalmak betiltását követeli a pakisztáni kormányfő

A Fidesz útját járják be az amerikai republikánusok egy új tanulmány szerint

A Fidesz útját járják be az amerikai republikánusok egy új tanulmány szerint