szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iOS 14-ben különféle parancsokat hajthatunk majd végre az iPhone hátlapjának megkopogtatásával.

Az iOS 14 egyik érdekes újítása lesz az úgynevezett "Back Tap" fejlesztés, amely egyben egy érdekes segédfunkció is. Az Apple elsősorban a látássérült felhasználóknak ajánlja ezt a megoldást, de természetesen bárki más igénybe veheti, ha könnyítene kicsit a mindennapos használaton.

A funkció arra lesz jó, hogy bizonyos parancsok végrehajtását meggyorsítsa a felhasználó, méghozzá azzal, hogy megkopogtatja a telefon hátlapját. A parancsok pedig szinte bármik lehetnek: rávehetjük a telefont, hogy a hátlap kopogtatásával induljon el a kamera, készüljön képernyőfotó, vagy erre a mozdulatra lépjen velünk kapcsolatba a Siri digitális asszisztens. A kopogtatás kettő és három is lehet, attól függően, hogy a felhasználó melyiket preferálja.

Egy Twitterező, Federico Viticci, aki maga is használja az iOS 14 fejlesztői változatát (ez a kiadás ugyanis már most is elérhető), arról írt, hogy a Back Tap akkor is működik, ha a telefon a tokba van helyezve. A funkció használatához tehát nem kell kivenni a védőburokból a készüléket, az Apple egészen jól beállította.

Az iOS 14-et ezekre az iPhone-modellekre tölthetik majd le a felhasználók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!