szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szűk két éve alatt meghatszorozta arzenálját az a Pokémon GO-játékos, aki ma már 64 telefonnal keresi a virtuális állatokat Tajpejben.

Egy idősebb tajvani férfit (nem mellesleg nagyapát) annyira megfertőzött a Pokémon GO, hogy a több készüléket a kerékpárjára szerelve vadássza a virtuális állatkákat. Csen Szan-juan elhivatottsága hamar téma lett a nemzetközi sajtóban, 2019 márciusában pedig az Asus márkanagykövetévé választották.

A helyi Taiwan News szerint a 71 éves férfi napjainkban is aktív pokémon-vadász, de az arzenálja mára nagyot fejlődött: immár 64(!) telefonnal keresi az állatokat. A nagypapa ehhez továbbra is kerékpárját használja, melyen legyezőszerűen helyezkednek el a mobiltelefonok. Hogy a készülékek ne merüljenek le, a férfi hordozható akkumulátorokat helyezett a bicikli kosarába.

Csen Szan-juan egy korábbi felvételen.
©

Csen Szan-juan kezdetben 11 telefonnal gyűjtötte a pokémonokat, de egy akkora városban, mint Tajpej, ez nem bizonyult túl hatékonynak. A férfi ezért új készülékeket szerzett, és ebben nyújtott neki nagy segítséget az Asus révén jött lehetőség. A tajvani nagypapa hóbortja kezdetén a BBC-nek azt mondta,

a 11 telefon üzemeltetése havi szinten kb. 400 ezer forintnak megfelelő dollárt emészt fel.

A Pokémon GO 2016 júliusa óta érhető el, és azóta is rengeteg pénzt termel a kiadó Nintendónak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Facebooknál 2021 nyaráig nem kell bemenni az irodákba, és még extra pénz is jár

A Facebooknál 2021 nyaráig nem kell bemenni az irodákba, és még extra pénz is jár

Gyilkos iróniával és áthallásokkal teli portré jelent meg Rákosi Mátyásról

Gyilkos iróniával és áthallásokkal teli portré jelent meg Rákosi Mátyásról

360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták