szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindenféle taktikát bevet a Microsoft, hogy a Windows-használókat a megújult Edge böngésző felé terelje.

A Microsoft nagy örömmel tájékoztatta korábban a felhasználókat, hogy minden Windows 10-verzióba beépül a cég Chromium-alapokon működő Edge böngészője. A fejlesztésre nagy szükség volt, a program eredeti kiadását ugyanis számtalan kritika érte, többek közt lassúsága miatt.

A Microsoft el is kezdte hát terjeszteni az új böngésző-változatot, igaz, talán nem a legelegánsabb módon: van, ahol a böngésző azonnal az alapértelmezett programmá vált, letörölni pedig nem lehet. A The Verge olyan felhasználói visszajelzést is idézett, amely szerint az erőltetett telepítés miatt kisebb adatvesztés történt, a program pedig rögzítette magát a tálcához.

Miközben a felhasználók sem erre, sem magára a telepítésre nem adtak engedélyt.

A 9to5Google egy másik különös esetről is írt. Cikkük szerint a vonatkozó Windows-frissítés és a gép újraindítása után egy, az új Edge előnyeit bemutató, nagyobb ablak jelent meg az Asztalon. A panelt állítólag még a jól ismert Alt+F4 kombinációval sem lehet bezárni,

csak azután tűnik el, hogy a felhasználó belekattint a varázslóba, majd ott kilép belőle.

A portál egy érdekes képernyőmentést is készített, amelyben a Microsoft saját fejlesztését élteti. Az angol nyelvű szövegben ugyan nem közvetett módon, de arról írnak, hogy az Edge-dzsel sokkal jobb élmény a netezés, mint például a Google-féle Chrome-ban.

Az Edge már megelőzte a Mozilla Firefoxát, és most úgy tűnik, a Microsoft a Google-féle Chrome-ot is le akarja hagyni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyan ez az okosóra, mintha a jövőből jött volna

Olyan ez az okosóra, mintha a jövőből jött volna

Európa megemlegetheti, ha Nyugat-Afrika a franciák Afganisztánja lesz

Európa megemlegetheti, ha Nyugat-Afrika a franciák Afganisztánja lesz

Rossz kipufogó miatt lángolhat Kalifornia

Rossz kipufogó miatt lángolhat Kalifornia