szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Először az androidos készülékek használói örülhetnek a Google irodai újításának.

A Google úgy döntött, hogy irodai szolgáltatáscsomagjára, a Dokumentumokra, a Táblázatokra, valamint a Diákra is kiterjeszti a szemre és az akkumulátorra is bizonyítottan jó hatással lévő sötét módot (dark mode). A funkció használata rontani biztos nem fog az élményen, és ezt vetíti előre a Google által kiadott mintakép is:

©

A Google első körben csak az androidos felhasználóknak adja meg a lehetőséget a sötét mód használatára, szokás szerint nem azonnal mindenkinél, hanem fokozatosan válik elérhetővé az újdonság. Az Apple eszközeire pedig csak azután érkezhet meg a fejlesztés.

A funkciót manuálisan és automatikusan, a rendszer egészét sötétté változtató kapcsolóval aktiválhatják az androidosok.

A sötét mód az utóbbi hónapokban vált közkedvelt funkcióból egyre inkább elvárt fejlesztéssé a webes szolgáltatásoknál; ugyanakkor az egyértelmű piaci igények ellenére sok szoftverben a mai napig nem található meg. A Facebook például hónapok óta ígéri, hogy a fő alkalmazásában is bekapcsolja, de ez továbbra sem tette meg. (A weben már aktiválták, noha ezt sem látja mindenki.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európai kupaselejtezők lehetnek Magyarországon

Európai kupaselejtezők lehetnek Magyarországon

Michelle Obama a depressziójáról beszélt

Michelle Obama a depressziójáról beszélt

Látványos újdonságok érkeztek a Zoomba

Látványos újdonságok érkeztek a Zoomba