szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lesz olcsó a Riot Games-féle Valorant egy érkező kozmetikai csomagja, amely új kinézetet ad a játékbeli fegyverekhez.

A Riot Games által kiadott Valorantot ingyen lehet játszani, ám a játékon belül elérhető kozmetikai csomagokért (szakszóval skinekért) már fizetni kell. Ebből tartja fenn a stúdió a szervereket, és persze fizeti a programozók bérét.

A stúdió nemrég bejelentette, Elderflame néven egy vadonatúj pakkot tervez kiadni, ami annyiban különbözik a többitől, hogy ezzel egy sárkányra cserélhető a virtuális puska. A kiegészítő ára borsos: ha a teljes csomagot szeretné valaki, nagyjából 100 dollárt, vagyis kb. 31 ezer forintot kell fizetnie. Ezért a pénzért négy egyedi fegyverkülső jár.

Az összeg a PC Gamer szerint a kiegészítő besorolása miatt kerül ennyibe: ez a skin az úgynevezett Ultra kategóriába tartozik, melynek darabjáért 2475, összesen pedig 9900 Valorant pontot kell adni. (A külsőből persze egyetlen darab is vásárolható, de azt értelemszerűen egyetlen puskára lehet csak rárakni. Miközben a játékban nem egy ilyen eszköz akad.)

A mikrotranzakciós játékok több ország illetékes szerve szerint is komoly problémát jelentenek, mivel a felhasználók sok esetben képtelenek kontrollálni magukat, és egy akár egy fizetésnyi összeget is elszórhatnak erre. Egy brit férfi lánya nemrég például 1,8 millió forintnyi fontot költött el a Robloxban, mert nem tudta, hogy valódi pénzt használ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Washington miatt léphetnek ki a WHO reformjáról szóló tárgyalásokból a franciák és a németek

Washington miatt léphetnek ki a WHO reformjáról szóló tárgyalásokból a franciák és a németek

Európai kupaselejtezők lehetnek Magyarországon

Európai kupaselejtezők lehetnek Magyarországon

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t