szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Friss átláthatósági jelentéssel jelentkezett a TikTok. A riportból kiderül, miért és hányszor töröltek.

A TikTok mögött álló kínai ByteDance az év elején a 2019 első félévére vonatkozó tudnivalókat foglalta össze, ezúttal pedig a tavalyi év második felére fókuszált. A cég jelentése szerint 2019 második félévében összesen 49 247 689 videót kellett eltávolítaniuk a platformról valamilyen jogsértés miatt. Ez a számítások szerint az összes felkerülő videó nagyjából 1 százalékát teszi ki.

A legtöbb tartalmat Indiában törölték, mintegy 16 453 360-at. Ez igen sok, főleg úgy, ha megnézzük, hogy a toplista második helyén álló Egyesült Államokban alig negyed ennyit, 4 576 888 videót vettek le a platformról.

A cég szerint ezeket a legtöbb esetben a közösségi irányelvek megsértése miatt kellett törölni. Decemberben a törölt videók nagyjából negyede tartalmazott meztelenséget, vagy volt szexuális jellegű. A zaklatással és a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos tartalomból jóval kevesebb volt, a levett videók 3 és 1 százaléka volt ilyen jellegű.

[Trumpék be akarják tiltani a TikTokot]

Érdekesség, hogy a tavalyi év második felében jóval több kormányzati adatigénylés érkezett a ByteDance-hez, mint az elsőben. A legtöbb ilyen kérelmet ismét India nyújtotta be, szám szerint 302, míg a második az Egyesült Államok volt, kereken 100 kérelemmel. Magyarország ezúttal nem kért ki adatokat egyetlen TikTok-felhasználóról sem – nem úgy, mint fél évvel korábban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte minden határátkelőjét lezárja éjszakára Görögország

Szinte minden határátkelőjét lezárja éjszakára Görögország

Visszaesőben az orrszarvúk orvvadászata, működni látszik a hatósági szigor

Visszaesőben az orrszarvúk orvvadászata, működni látszik a hatósági szigor

Csaknem 100 ezer forintba kerül a PCR-teszt a hódmezővásárhelyi kórházban

Csaknem 100 ezer forintba kerül a PCR-teszt a hódmezővásárhelyi kórházban