szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar cégek adományait szállította Bagdadba az a katonai repülőgép, amely a napokban kétszer is megfordult Budapesten.

Errefelé eléggé ritka katonai szállítógép érkezett a napokban kétszer is a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre: az iraki légierő Lockheed C-130J Herculese magyar cégek adományait,

köztük egy mentőautót szállított Bagdadba

– írta a repülős hírekkel foglalkozó AIRportal.hu.

Az YI-305 oldalszámú gép először július 11-én a magyar főváros repterére, ahol rendhagyó módon fordítva, vagyis orral dél-keleti irányba állították be az állóhelyre; így nem volt szükség indulás előtt a gép hátratolására. Az első látogatáskor számos kisebb rakományt, köztük az Ambu-Box cég által adományozott mentőautót vitt magával a repülő.

A berakodást megtekintette a bagdadi magyar nagykövet és több napos budapesti körútja végállomásaként Faiszál Al-Abdullah, Zubajd hercege is

– írták.

Irak a legnagyobb hatótávolságú és befogadóképességű szállítógépét küldte az adományokért, a 2013 elején, átfogó légierő-fejlesztési programmal üzembe állított C-130J-t. A típus két változatából összesen kilenc darabot használnak a fegyveres erők, de még így is csak két fordulóval lehetett mindent elszállítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt kezdődött minden: a ma szülinapos Michelisz Norbert szülőfalujában jártunk

Itt kezdődött minden: a ma szülinapos Michelisz Norbert szülőfalujában jártunk

Elmarad idén a Kurultáj

Elmarad idén a Kurultáj

Intézkedés közben halt meg egy rab Sátoraljaújhelyen, gyilkosság gyanúja miatt indult nyomozás

Intézkedés közben halt meg egy rab Sátoraljaújhelyen, gyilkosság gyanúja miatt indult nyomozás