szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google egy új módszerrel igyekszik segíteni a vállalkozások vezetőit, alkalmazottait: személyre szabott névjegykártyákat lehet készíteni, amelyek a keresőben is felbukkanhatnak. A fejlesztést elsőként Indiában kapcsolták be, az ottani tapasztalatok alapján terjeszthetik majd ki globálisan.

Az internetezők által létrehozható profilkártyákat tesztel Indiában a Google, melyek ugyanúgy felbukkanhatnak a keresőben, mint az ott megtalálható információk, fotók és videók. A fejlesztésről maga a keresőcég árult el részleteket blogjában.

Az angolul "people cardsnak" nevezett újdonsággal elsősorban a vállalkozások, cégek vezetőit, illetve munkatársait igyekszik ismertebbé tenni a Google: a kártyákra ugyanis olyan információkat lehet felvinni, amikkel gyorsan beazonosítható, mivel foglalkozik az adott személy, és hol lehet őt a leggyorsabban utolérni. A kártyák leginkább egy modern névjegyre hasonlítanak.

A kártyákat egy egyszerű kereséssel lehet előhozni: amikor valaki rákeres egy névre, aki rendelkezik ilyen névjeggyel, akkor elsőként ez a kártya ugrik majd elő neki. A kártyákon a név mellett fotó is szerepelhet, telefonszámot is meg lehet adni.

A Google szerint az eljárás teljesen biztonságos, és több védelmi funkciót is élesítettek, hogy a névjegyekre felvitt adatokkal ne lehessen visszaélni. Azt azért érdemes hozzátenni, hogy a Google+ esetében is maximális védelmet emlegettek, aztán pedig kiderült: 496 951 Google-felhasználó adatai kerülhettek rossz kezekbe.

A kártyás funkciót bizonyára más országokban is elérhetővé teszi majd a cég, de még nem tudni, erre mikor kerülhet sor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét

Ellentmondanak a magyar hatóságoknak az EU járványügyi szakértői

Ellentmondanak a magyar hatóságoknak az EU járványügyi szakértői

A Samsung újdonsága ellaposíthatja a telefon hátulján kitüremkedő kamerát

A Samsung újdonsága ellaposíthatja a telefon hátulján kitüremkedő kamerát