szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig csak a japán felhasználók használhatták, mostantól viszont mindenki számára elérhetővé vált az a QR-kód, amivel a jövőben egyszerűbb lesz elérni a profilokat.

Az Instagram fejlesztői még tavaly decemberben tették elérhetővé az app legújabb funkcióját, amely segítségével bárki generálhat egy QR-kódot a saját profiljához. Az újdonságot akkor csak a japán felhasználóknak élesítették, most azonban mindenki számára elérhetővé vált.

A QR-kódot az Instagram menüjében találhatjuk meg, a QR-kód menüpont alatt. Bár maga a kód minden helyzetben ugyanaz marad, a dizájnját megváltoztathatjuk: adhatunk neki másik háttérszínt, választhatunk hozzá hangulatjelet, sőt, még szelfit is készíthetünk, ami aztán a hátteret díszíti majd. Mindez a gyakorlatban így néz ki:

©
©

A színeken, valamint a hangulatjeleken úgy módosíthatunk, ha a háttérre koppintunk egyet.

[Ezt olvasta már? Összeolvad a Facebook Messenger és az Instagram üzenetküldője]

Mivel a QR-kódot bármilyen, harmadik féltől származó applikációval beolvashatjuk, a funkciónak két előnye is van: egyfelől nem kell manuálisan keresni az appban ahhoz, hogy megtaláljunk egy profilt, másfelől pedig az üzleti oldalak egyszerűbben irányíthatják a fogyasztókat/rajongókat az oldalukra, hogy aztán azon keresztül adjanak el nekik egy-egy terméket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Már videón is látni az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilját, a ROG Phone 4-et

Már videón is látni az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilját, a ROG Phone 4-et