szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azok, akik használják a Facebook-birodalom szolgáltatásait, hamarosan bármelyik alkalmazásba is lépnek be, mindegyikben megtalálják a többibe érkezett üzeneteket is. Az egyesítés már el is kezdődött, elsőként az Egyesült Államokban.

A messengeres és az instagramos beszélgetések közös platformra való rendezésének egyik célja, hogy a két szolgáltatás használói a másik app telepítése nélkül is kapcsolatba léphessenek ismerőseikkel. A másik pedig, hogy Mark Zuckerbergék a mai mobilkommunikációs piac minél nagyobb részét uralják. Ennek megfelelően a fejlesztés nemcsak két platformot érint, a Facebook idővel minden termékére, így a WhatsAppra is kiterjeszti majd a lehetőséget.

A szolgáltatások ilyen irányú egyesítése tavaly január óta téma, de úgy tűnik, a vállalatnak csak most sikerült eljutnia oda, hogy a munka első eredményét a felhasználói oldalról is megmutassa. Erre a The Verge lett figyelmes, amelynek néhány (elsősorban amerikai) munkatársa egy új képernyőt vett észre, miután belépett az Instagramra:

©

A felület arról informálja a felhasználót, hogy egy gombnyomással a képmegosztón belül is lehetővé válik a messengerhez hasonló chatelés. A technológiai hírportál szerint azoknál, akik elvégzik a módosítást, az Instagram jobb felső részén található DM (Direct Message, azaz privát üzenet) ikon a Messenger jól ismert logójára változik.

És onnantól kezdve a facebookos partnerekkel is kapcsolatba léphetnek az instagramozók.

Azt nem tudni, hogy a Facebook mely országokra terjeszti ki legközelebb a funkciót. A Messenger és az Instagram egybegyúrásának a képmegosztóhoz érkezett, TikTok-szerű újdonsághoz is köze lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

Az oltási főpróba bedőlt, és a kormány még tartozik egy magyarázattal

Az oltási főpróba bedőlt, és a kormány még tartozik egy magyarázattal

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama