szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google fejlesztői új funkciót készítettek a Files by Google fájlkezelőhöz, hogy a korábbinál nagyobb biztonságban legyenek az ott tárolt állományok.

A Google még 2017 végén tette elérhetővé minden androidos felhasználó számára a saját fejlesztésű fájlkezelőjét. A Files by Google – korábban Files Go! – nevű alkalmazáshoz nemrég egy igen hasznos funkciót készítettek: a Biztonságos mappa lehetővé teszi, hogy az oda elmentett fájlokat – képeket, dokumentumokat, videókat – egy négyjegyű PIN-kóddal védjünk le. (Amely nem, vagyis nem feltétlen ugyanaz, mint amelyikkel a telefon felnyitható.)

Ennek köszönhetően ezekhez az állományok még a többihez képest is sokkal nagyobb biztonságban vannak, a mappa tartalmát ugyanis csak a kód ismeretében lehet megnézni. A Google azonnal zárolja a fájlokat, amint kilépünk az appból, és minden alkalommal újra be kell ütni azt, ha szeretnénk böngészni köztük.

A megoldás különösen hasznos lehet akkor, ha például a személyes dokumentumaink másolatát kell eltárolnunk.

Az új funkció egyelőre csak béta változatban létezik, vagyis nem minden felhasználó próbálhatja ki. A Google ígérete szerint azonban néhány héten belül szélesebb körben is elérhetővé teszik az újdonságot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!