szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Biztonságosabbá teheti alkalmazásainkat a kétlépcsős azonosítás – hangsúlyozta Keleti Arthur, az informatikai biztonság napja rendezvény alapítója az M1 vasárnap esti műsorában.

A szakértő azt mondta: az emberek 60-70 százaléka nem használja a kétlépcsős azonosítást, pedig fontos lenne, mert, ha esetleg valaki megszerzi az oldalhoz tartozó jelszót, nem tud automatikusan belépni a felületre. A kétfaktoros autentikáció lényege ugyanis az, hogy a jelszó megadása után a rendszer még egy, folyamatosan változó kódot is kér a belépéshez (ez jöhet például sms-ben vagy kódgeneráló alkalmazás is létrehozhatja).

A kétlépcsős hitelesítést minden alkalmazásban máshogy kell bekapcsolni. A Facebook-fiókja bebiztosításához például itt talál egy rövid útmutatót, az Instagramjához pedig itt. A Gmail-, illetve Google-fiókjában pedig az itt leírt módon aktiválhat egy hasonló, még kényelmesebb biztonsági funkciót.

Keleti Arthur hozzátette:

nem jó hozzáállás az, ha valaki úgy gondolja, az oldala úgysem érdekes a csalóknak, vagy a magyar szöveget úgysem értik a nemzetközi bűnözők.

A szakértő figyelmeztetett arra is, nem szabad bedőlni egy például a hozzáférés letiltásával fenyegető üzenetnek, és a felhasználók semmiképp se kattintsanak az üzenetben szereplő linkekre, előbb nézzék meg az alkalmazásban, hogy valós-e a probléma.

Keleti Arthur az iskolakezdésre a szülőknek azt javasolta: legyenek tisztában azzal, hogy milyen alkalmazásokat használ a gyerek, és használjanak vírusvédő programokat, tűzfalakat, szülői alkalmazásokat.

Emellett fontosnak nevezte, hogy hívják fel a gyerekek figyelmét arra, ha cikizik őket, vagy például másolják a profiljukat, azonnal szóljanak a szülőknek, és ne maguk akarják megoldani a problémát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű