szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy teheti biztonságosabbá a gmailes és más google-ös belépéseit, hogy közben nem kell mindenféle kódokat beírogatnia. A Google most sokkal kényelmesebbé tette a kétlépcsős azonosítást.

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy megvédjük a felhasználói fiókunkat az illetéktelenektől az, ha kettős azonosítást használunk. Ennek lényege, hogy a jelszó beírása után a mobilra érkező kód segítségével azonosíthatjuk magunkat – pont úgy, mint amikor a netes vásárláskor egy egyszer használatos kódot kapunk sms-ben.

A Google már jó ideje támogatja ezt a fajta megoldást, de sokan azért nem használják, mert nem kényelmes egy második kódot is bepötyögni. Találtak megoldást: mostantól nem kell újabb kódot beírni, elég egyetlen mozdulattal jóváhagyni a telefonra érkező belépési értesítést.

Használatához természetesen engedélyeznünk kell a kétlépcsős azonosítást. Ezt a google-ös felhasználói fiókunkban a Bejelentkezés és biztonság menüpontnál a Bejelentkezés a Google-ba linkre kattintva tudjuk megtenni. Itt a Kétlépcsős azonosítás gombnál tudjuk aktiválni a védelmet.

©

Ha ezzel megvagyunk, vagy már eleve be volt kapcsolva a funkció, akkor egyszerűen átállíthatjuk az azonosítást úgy, hogy többé ne kelljen az sms-ben érkező kódot bepötyögni. Ezt szintén a saját fiókunkban tudjuk megtenni, ezen a linken. Ha bejelentkeztünk, a Google-értesítés részt kell kiválasztanunk. Ahhoz, hogy működjön a dolog, a telefonunk képernyőzárát is be kell kapcsolni.

A funkció androidos és iOS-es eszközökkel is működik. Előbbinél az egészet a Google Play kezeli, míg utóbbinál a Google kereső appnak fent kell lennie a telefonon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A NASA űrből készített felvétele mutatja igazán, mekkora pusztításon van túl Bejrút

A NASA űrből készített felvétele mutatja igazán, mekkora pusztításon van túl Bejrút

Házakat tett a földdel egyenlővé egy nagy robbanás Baltimore-ban

Házakat tett a földdel egyenlővé egy nagy robbanás Baltimore-ban

SZFE: Elítélünk minden szélsőséges megnyilvánulást, származzon az Gyurcsány Ferenctől vagy a Pesti Srácoktól

SZFE: Elítélünk minden szélsőséges megnyilvánulást, származzon az Gyurcsány Ferenctől vagy a Pesti Srácoktól