szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“A történelem rossz oldalán álltok” – írta a Facebook egyik alkalmazottja abban a levélben, amit kollégáinak címzett. A munkatárs ezután felmondott.

Egy általa írt belső levélben jelentette be felmondását a Facebook egyik mérnöke, Ashok Chandwaney, aki szerint a cég mára nagyon más irányt vett. Chandwaney levelét a Washington Post ismerteti. A mérnök ebben egyrészt arról ír, hogy már nincs gusztusa egy olyan társaságnál dolgozni, amely a gyűlöletből húz hasznot. (A szakember itt azokra a bejegyzésekre gondol, melyek hatására tüntetések, zavargások robbantak ki, miután a Facebook képtelen volt időben eltávolítani azokat.)

Chandwaney hibásnak tartja a munkaadóját, amiért nem lép fel szigorúbban Donald Trump amerikai elnökkel szemben, és hagyja, hogy Trump erőszakra felbujtó bejegyzéseket tegyen közé. “A történelem rossz oldalán álltok” – hangsúlyozta levelében a mérnök, aki a közösségi oldal botrányairól szóló újságcikkeket, illetve azok internetes linkjeit is mellékelte.

A levélben Chandwaney megosztotta azt is, hogy a Facebooknál öt alapelv mentén kellene dolgozni, ám a rendszerszintű gondok miatt a mérnök szerint ezt képtelenség betartani.

Chandwaney öt és fél évet töltött a Facebooknál.

A közösségi oldal júniusban is elveszítette két szakemberét. Ők ugyancsak a jól ismert Trump-ügy miatt mondtak fel, és Chandwaneyhez hasonló üzenetet hagytak hátra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Vasfüggöny utolsó áldozata éjfekete Trabanttal érkezett Magyarországra

A Vasfüggöny utolsó áldozata éjfekete Trabanttal érkezett Magyarországra

Dzsudzsák Debrecenben: Sokkhatás számomra, hogy itt vagyok, és véget ért a külföldi pályafutásom

Dzsudzsák Debrecenben: Sokkhatás számomra, hogy itt vagyok, és véget ért a külföldi pályafutásom

Közlekedő Tömeg: 14 millióért adott el jegyeket a nem járó reptéri buszra a BKK

Közlekedő Tömeg: 14 millióért adott el jegyeket a nem járó reptéri buszra a BKK