szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A techvilág egyelőre a napokban elindított Surface Duóval van elfoglalva, de azért nem szabad elfeledkezni a Microsoft másik ígéretes eszközéről, a Surface Neóról sem. Ez a készülék, amint egy interjúból kiderült, késik ugyan, de nem függesztették fel a gyártását.

Tavaly októberben jelentette be a Microsoft a kétkijelzős eszközre írt Windows 10X operációs rendszert, valamivel később pedig a rendszert futtató eszközt, a Surface Neót. Mégsem ezen, hanem váratlanul egyképernyős eszközökön indította el a vállalat az említett operációs rendszert, pontosabban annak egy verzióját. De akkor mi van a Surface Neóval?

Nos, nem más, mint Panos Panay, a Windows operációs rendszerért és eszközökért felelős vezető erősítette meg egy, a The Verge-nek adott interjúban, hogy nem kell temetni a Surface Neót, csupán a késésével kell számolni. (Az interjú elsősorban a Surface Duóról szól, és a beszélgetés végén kerül szóba a Surface Neo.)

„Azt akarjuk, hogy a legjobbkor és a legjobb élményeket adóan érkezzen az eszköz a felhasználókhoz” – fogalmazott a szakember, hozzátéve, hogy hisznek a koncepcióban, a Neo formájába és méretében.

©

Panay szerint a technológiai evolúció következő lépését a különböző méretű, kettős kijelzők jelentik, függetlenül attól, hogy Windowst (nagyobb méret) vagy Androidot (kisebb méret) futtatnak. Úgy gondolja, hogy rajtuk kívül más gyártók is előrukkolnak ilyen eszközökkel. A Microsoft azt szeretné, hogy a kétképernyős architektúra elterjedt legyen, azt akarja, hogy minden alkalmazás működjön ezeken a képernyőkön, és ezzel kapcsolatban többféle ütemtervvel is számolnak a cég szakemberei.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Windows 10X kétkijelzős verziója csak 2022-ben debütál, különös tekintettel arra, hogy még a Surface Neónál sincs megoldva a rugalmas, összehajtható képernyő. Steven Bathiche, a Microsoft hardverinnovációs vezetője szerint ebben a pillanatban az összehajtható kijelző még nem áll úgy, hogy megbízhatóan használni lehessen, és a Microsoft nem szeretne kockáztatni. A 2022-es dátumnál közelebbit Panay sem erősített meg a Surface Neóval kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mesterséges intelligenciát fejlesztő cégbe vásárolja be magát a 4iG

Mesterséges intelligenciát fejlesztő cégbe vásárolja be magát a 4iG

Egy étteremé a világ legnagyobb ökre

Egy étteremé a világ legnagyobb ökre

Történelmi esély veszhet el Romániában az egymással és magukkal hadakozó magyar pártok miatt

Történelmi esély veszhet el Romániában az egymással és magukkal hadakozó magyar pártok miatt