szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A The Boring Company évek óta azon dolgozik, hogy elkészüljön az autósok által igénybe vehető városi alagútrendszer. Elon Musk szerint már közel járnak ahhoz, hogy elkészüljön az első ilyen jellegű építmény, Las Vegas alatt.

Néhány évvel ezelőtt Elon Musk egy újabb őrült ötlettel állt elő: alagutakat fúrna, hogy azokkal oldja meg a túlzsúfolt városok autós közlekedését. A projekt megvalósítására létrehozott The Boring Company nevű cég aztán meg is építette az első ilyen tesztjáratot, hogy megmutassa, hogyan is kell elképzelni a tömegközlekedés újfajta módját.

Most újabb szakaszához érkezett a projekt: Elon Musk Twitteren jelentette be, hogy már majdnem teljesen kész az első, publikus használatra szánt alagút. Mint írja is, a rendszert az elektromos, önvezető autóknak szánja.

A vonal a Loop nevet kapja. Egyszerre 16 utas utazhat benne, mintegy 250 km/h sebességgel.

Persze ez még nem az az alagút, ami egy komplett város alatt kanyarog majd. Elon Musk cége a Las Vegas Convention Center konferenciaközpont alá fúrta be magát. A helyszínen ugyanis korábban egy hatalmas új épületet húztak fel, így a Loop ezt köti össze a régi szárnnyal. Ennek köszönhetően a nagyjából 15 perces út megtétele 1 percbe fog kerülni.

A jövőben Musk cége tovább fúrna, hogy összekösse Las Vegas különböző részeit, sőt, Las Vegast és Los Angelest is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Sokan nem térnek már vissza a sporthoz" – csapatokat tesz tönkre az Emmi járványprotokollja

"Sokan nem térnek már vissza a sporthoz" – csapatokat tesz tönkre az Emmi járványprotokollja

Szijjártó elismerte, hogy járt a Bodri borászatnál, ahol a helikoptert fényképezték

Szijjártó elismerte, hogy járt a Bodri borászatnál, ahol a helikoptert fényképezték

"Ingázó igazolvánnyal" segítené a határ mentén dolgozókat Románia

"Ingázó igazolvánnyal" segítené a határ mentén dolgozókat Románia