szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dörzsölheti a kezét az Apple, jól startolt az iPhone, legalábbis Távol-Keleten, konkrétabban Tajvanon. Igazán gyorsan elfogytak az előrendelhető készletek.

Néhány külföldi szolgáltatónál szinte közvetlenül az új iPhone-ok bejelentése után (még a hivatalos Apple-előrendelés előtt) le lehetett foglalni a készülékeket, például Tajvanon. Úgy tűnik, az 5G igazán jó hívószó, ugyanis – írja a Digitimes –  az egyik tajvani szolgáltatónál, a Chungwa Telcomnál (CHT-nál) mindössze 45 perc alatt elfogyott az előrendelhető készlet, ami ezúttal két modellt (iPhone 12 és iPhone 12 Pro) érintett. Az iPhone 12 mini és az iPhone 12 Pro Max előrendelése csak később, november 6-án kezdődik.

A CHT adatai alapján az előzetesen regisztrált megrendelések 65 százaléka az iPhone 12-re vonatkozott. Egy másik tajvani szolgáltató, a Far EasTone Telecommunications (FET) szerint az előzetesen regisztrált megrendelések első napján kapott mennyiség háromszorosa volt az egy évvel korábbi előrendeléseknek, és fele-fele arányban oszlott meg az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro között. A Digitimes forrásai úgy vélik, hogy az iPhone 12 iránti fokozott érdeklődés magyarázata a 4G-s modellek 5G-re frissítése. Tajvanon az 5G szolgáltatás előfizetőinek számát 2020 végéig, de legalábbis 2021 első negyedévéig egymillió főre becsülik.

©

Azt már a tajvani példa is előre vetíti, hogy az iPhone 12 gyorsan el fog fogyni mindenütt a világon, kérdés persze, hogy valamennyi modell ilyen keresett lesz-e. Egyébként maga az Apple is arra számít, hogy az iPhone 11 közvetlen utódja, azaz az iPhone 12 lesz a legnépszerűbb a kínálatban, annak ellenére, hogy a legolcsóbb modell az iPhone 12 mini.

S ha már az ár érintőlegesen szóba került, az Apple ebben az évben megpróbálta viszonylag elfogadható áron tartani a készülékeit (ki is hagyott emiatt a dobozból néhány tartozékot), de persze a magyar árak azért még mindig sokkolók az átlagpénztárcához képest. Amennyiben közelebbről is érdeklik az új modellek, kattintson erre a linkre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején