szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amerikai parkőrök éppen juhokat számláltak Utah államban, amikor helikopterükről egy különös tárgyra, egy fémoszlopra lettek figyelmesek.

Egy 3 méter magas fémoszlop tartja lázban Utah állam lakóit, melyet állami alkalmazottak vettek észre, amikor helikopterből vadjuhokat számláltak az állam kietlen részén. A furcsa, ezüstszínű oszlopra a vöröslő sziklák közt figyeltek fel.

A különös tárgyat közelebbről is megvizsgálták:

A vadőrök gyorsan leszögezték, hogy biztosan ember alkotta tárgyról van szó, mert azt szorosan a földhöz tapadva rögzítették, nem csak úgy leesett onnan. A pilóta, Bret Hutchings mindenesetre megjegyezte: régóta járja a vidéket, de még csak hasonlót sem látott soha.

A találgatások során arra jutottak, hogy az oszlopot újhullámos művészek készíthették, és valószínűleg a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi film szolgáltatta az alapot, mert abban is szerepel is egy hasonló tárgy. Egyesek a 2011-ben elhunyt művész, John McCracken stílusát vélték felfedezni az oszlopot nézve.

A tárgy pontos lelőhelyét nem hozták nyilvánosságra a vadőrök, nehogy a kíváncsi túrázók útra keljenek, és bajba kerüljenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult