szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zsarolóvírus-támadás miatt Baltimore megye több állami iskolájában sem tudtak órákat tartani pedagógusok. Az intézményekben ezért rendkívüli szünetet rendeltek el.

A Baltimore megyei állami iskolahálózat (BCPS) egyetlen intézményében sem volt tanítás szerdán, mert hackerek zsarolóvírussal megbénították azok központi hálózatát – derül ki a The Verge híréből. A támadás miatt a BCPS minden online szolgáltatásában üzemzavar támadt, beleértve az osztálynaplókat, illetve az iskolai e-mail klienst.

Az incidens miatt a baltimore-i tanárszövetség arra kérte a pedagógusokat, hogy ne kapcsolják be az intézményekben lévő számítógépeket, a szülőket pedig arra, hogy azok ne használják az iskolahálózat online eszközeit.

A koronavírus-járvány miatt a baltimore-i diákok nagyobb részt online oktatásban vesznek részt, de azoknál a családoknál, ahol technikai problémák miatt ez nem megoldható, a gyerekek bejárnak. A hírek szerint több száz olyan gyermek van, aki a járvány ellenére is az iskolák által fenntartott tanközpontokban tanul. November elején ezeknél az intézményeknél az internettel támadt probléma, amely következtében

a diákok nem fértek hozzá a tanuláshoz szükséges információkhoz.

Baltimore város önkormányzatát tavaly szintén zsarolóvírus-támadás érte, amely során a hackerek fontos adatokat zároltak. A rendszerek feloldása állítólag 18 millió dollárjába (nagyjából 5,4 milliárd forintjába) került a városnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó gratulált Biden minisztereinek

Szijjártó gratulált Biden minisztereinek

A bíróság szerint az állami intézmények nem felelősek a brókerbotrányokért

A bíróság szerint az állami intézmények nem felelősek a brókerbotrányokért

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját