szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A levágott állatokból nemrég több is előjött a földből, miután a bomlás hatására keletkező gázok miatt felfúvódtak, ez pedig a felszínre lökte őket.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A dán ellenzék azt javasolja, hogy exhumálják azt a több millió, koronavírus-fertőzöttség miatt levágott nyércet, melyeket a minap helyeztek egy katonai bázison kialakított tömegsírba; az állatokat azért kellett leölni, mert megtalálták bennük a koronavírus egy olyan változatát, amely embereket is képes megbetegíteni.

A tetemeket azonban nem hantolták el elég mélyen, amely következtében, illetve a bomlás után jelentkező gázképződés miatt az állatok szó szerint a felszínre lökődtek. A tömegsírt ráadásul vízbázishoz közel alakították ki. Többen ezért attól tartanak, hogy az állatokban kifejlődött vírusmutáció előbb-utóbb

az ivóvízbe is bekerül.

A fertőző betegségekkel foglalkozó dán államintézet korábbi közlése szerint eddig 214 emberben mutatták ki a koronavírus nyércekből származó változatát. A szakértők úgy vélik, hogy a mutálódott vírusfajta emberek közt is terjeszthető, ráadásul a készülőben lévő védőoltások sem biztos, hogy hatásosak vele szemben, azokat ugyanis nem elsősorban ez ellen fejlesztik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kémfotókon az új, még nagyobb Bentley Bentayga

Kémfotókon az új, még nagyobb Bentley Bentayga

Halálos gázolás Rákosrendezőnél

Halálos gázolás Rákosrendezőnél

Leelőzte a Volkswagent a Toyota, első lett a 2020-as autóeladásokban

Leelőzte a Volkswagent a Toyota, első lett a 2020-as autóeladásokban