szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint a mostaninál hosszabb videókat szeretne gyártatni a felhasználókkal a TikTok, már lehetővé is tették néhányuknak, hogy 3 perces videókat töltsenek fel.

A TikTokot a rövid videók tették rendkívül népszerűvé, így nem csoda, hogy a konkurencia megpróbálta, megpróbálja átvenni a formátumot. Az Instagram nemrég elindította a hasonló elvek mentén működő Reelst, a YouTube-ról pedig a nyáron derült ki, hogy Shorts néven hasonló tematikán alapuló appot készít. Könnyen lehet azonban, hogy mire elkészülnek vele, már más lesz a divat.

A közösségimédia-tanácsadóként is dolgozó Matt Navarra szúrta ki, hogy a TikTok egy olyan funkciót tesztel, amelynek köszönhetően a felhasználók képesek lehetnek akár 3 perces videókat is megosztani.

A TikTokra jelenleg legfeljebb egyperces videókat lehet feltölteni. Ezek hosszabbak ugyan, mint amilyeneket egykor a Vine-on lehetett megosztani, de jóval rövidebbek, mint amilyenek a YouTube-ra felkerülnek.

Az újdonsággal olyan, mintha a TikTok a YouTube formátuma felé mozdulna el. Ebben komoly potenciál lehet, ennyi időbe ugyanis bőven belefér, hogy egy film előzetesét ossza meg mondjuk egy stúdió vagy alaposabb sminkes videókat készítsen a feltöltő. Ilyesmire eddig a legjobb helynek a YouTube bizonyult.

A TikTok egyelőre nem nyilatkozott a témában, így nem tudni, mikor válhat mindenki számára elérhető a funkció, ahogy az sem, tervezik-e egyáltalán a széles körű bevezetést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron

Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron

Az OGYÉI ellenőre szerint a kínai vakcina hatásosságát még vizsgálni kell

Az OGYÉI ellenőre szerint a kínai vakcina hatásosságát még vizsgálni kell

16 ezer vadat gázoltak el az elmúlt vadászati idényben

16 ezer vadat gázoltak el az elmúlt vadászati idényben