szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új funkció jelent meg néhány felhasználónál a YouTube androidos eszközökre, valamint iPhone-okra és iPadekre készült alkalmazásában is, amivel 15 másodpercnél rövidebb videókat lehet készíteni.

Még április elején röppent fel a hír, hogy a Facebook, valamint a Facebook által tulajdonolt Instagram után a YouTube is egy TikTok-riválison dolgozik. Míg előbbi a Lasso, utóbbi pedig a Reels nevű megoldással rukkolt elő, a videómegosztó portál a pletykák szerint a Shorts nevű alkalmazás kifejlesztésén ügyködik.

Hogy ez a projekt hogyan áll, egyelőre nem tudni, a cég állítólag az év végéig tervezi kiadni az appot. Ennek előszele lehet azonban egy olyan megoldás, amit a YouTube alkalmazásán belül kezdtek el tesztelni – számolt be róla a The Next Web.

A cég bejelentése szerint az új funkció lehetővé teszi, hogy legfeljebb 15 másodperces videókat rögzítsenek a felhasználók, amiket végül egy videóba gyúrhat össze az illető. Ha valaki 15 másodpercnél hosszabb felvételt akar beilleszteni, akkor a telefonja tárhelyéről feltöltve tudja megtenni.

A megoldással a rövidebb videók gyártása felé akarja terelni a felhasználókat a YouTube, a lépés ugyanakkor a saját működésével ellentmondásos. A felhasználók ugyanis annál jobban járnak, minél hosszabb videókat készítenek. Ha valaki 10 percnél hosszabb anyagot tölt fel, akkor több reklámot jeleníthet meg rajta, ami pedig potenciálisan nagyobb bevételt jelent a számára.

A YouTube egyelőre csak néhány felhasználónak tette elérhetővé az új funkciót, viszont androidos eszközökön, valamint iPhone-okon és iPadeken is megjelent, vagyis valószínűleg komoly szándékai vannak a cégnek az újdonsággal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!