szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap hajnalban lépett be a Föld légkörébe, így vált meteorrá az a meteorit, ami Japán felett robbant darabokra.

Különleges jelenségnek lehettek szemtanúi a Japán nyugati és középső részén élő emberek vasárnap hajnali fél 2 körül. A helyi Kyodo News beszámolója alapján a BGR azt írja, az éjszaka közepén egy tűzgömb jelent meg az égen, ami úgy világította be az éjszakát, mintha nappal lenne.

Bár a jelenség csupán néhány másodpercig tartott, és késő éjszaka is volt, meglehetősen sokan látták, sőt, akadtak olyanok is, akik képeket és videókat tudtak készíteni az esetről. Az alábbi felvételekből is jól látszik, milyen fényesség ragyogta be néhány pillanatra a területet.

A beszámoló szerint a szemtanúk egy speciális meteoritot, az úgynevezett bolidát láthatták. Ez egy olyan meteorit, ami nemcsak, hogy fényes, de a légkörben felrobbanó tűzgömb hangrobbanást is kelt. Ez általában 35-40 km-es magasságban történik meg, és csak percekkel később hallható a Föld felszínén. A bolida típusú meteoritból évente általában 5000 lép be a Föld légkörébe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

A gazdaságvédelemre szánt pénzeknek legfeljebb a negyede mehetett válságkezelésre

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért