szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerda reggel egy újabb fémoszlopot helyezett el valaki Angliában, ezúttal Glastonbury városa mellett. A monolit kidőlt, mire rátaláltak a kirándulók. Az oszlop közepén egy üzenet volt olvasható.

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, kevesen fogadtak volna arra, hogy a koronavírus-járvány mellett az év végén még lesz valami, amire az internetezők felkapják a fejüket. Márpedig így lett: miután a utah-i sivatagban megtalálták az elsőt, a világ különböző pontjain kezdtek el feltűnni – majd eltűnni – a fémből készült monolitok. Nemrég az Anglia déli partjánál fekvő Wight-szigeten, amivel kapcsolatban a dizájnerként dolgozó Tom Dunford nemrég beismerte, az ő munkája, amit az eredeti oszlop készítőinek tiszteletére készítette el és állított fel.

Most egy újabb tűnt fel Angliában, ezúttal a Glastonbury városa mellet fekvő Glastonbury Tor domb tetején. A BBC beszámolója szerint a szerkezetet valamikor kedd éjszaka helyezhették el, ugyanis szerdán fedezték fel az arra sétálók. Különlegessége, hogy az eddigiektől eltérően egy felirat is van rajta.

Not Banksy, azaz Nem Banksy

– olvasható az oszlopon, amellyel minden bizonnyal a találgatóknak akart üzenni az oszlop készítője: azok nem Banksy művei. (De persze lehet, hogy korunk egyik legnépszerűbb művésze éppen így fejezte ki, hogy az övéi.)

Az oszlopot megtaláló Michelle Cowbourne elmondása szerint a monolit eldöntve feküdt a földön, de néhány járókelő segítségével sikerült felállítaniuk. Bár a fémoszlopot eredetileg két csavarral rögzítették a földre, azokat valószínűleg nem húzták meg eléggé.

Az Instagramon nemrég feltűnt egy ismeretelen művészcsoport profilja. Ott azt írták, az övék a utah-i monolit, és el is kezdték azt árulni: 13,3 millió forintnyi dollárt kérnek érte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

Rugalmasan, de a jogszabályok szerint járjanak el az iskolaigazgatók a hiányzásokkal, kéri Kásler

Rugalmasan, de a jogszabályok szerint járjanak el az iskolaigazgatók a hiányzásokkal, kéri Kásler