szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak a mezei felhasználóknak, a technológiai iparban dolgozóknak is illik éberen internetezniük. A GoDaddynél ez azonban nem mindenkire igaz.

Trükkös adathalász levéllel vizsgálta dolgozói hozzáértését a GoDaddy nevű amerikai tárhelyszolgáltató. A vállalat arra volt kíváncsi, hogy munkatársai képesek-e felismerni egy átverés céljából készült üzenetet. A próbát nehezítette, hogy az e-mailt egy hivatalos GoDaddy címről küldték ki, de igen gyanús ajánlattal:

a dolgozó személyes adataiért cserébe 650 dolláros, vagyis csaknem 200 ezer forintos karácsonyi bónuszt ígértek.

Többen azonnal kitöltötték a mezőket, de az adatok elküldése után csak egy újabb képernyővel szembesültek, amely arra figyelmeztette őket, hogy megbuktak a cég vizsgáján, ezért egy újabb adatbiztonsági képzésen kell részt venniük.

A közösségi médiában gyorsan híre ment a különös akciónak, óriási ellenszenvet kiváltva. Sokan azért is kritizálták a vállalatot, amiért a koronavírus-járvány alatt játszik a munkatársai idegeivel, a bónusz kifizetését pedig tesztekhez köti. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a GoDaddy már év közben is többször hangsúlyozta, hogy a vírus okozta gazdasági nehézségek miatt idén biztosan nem fizet karácsonyi pénzt.

A cég végül elnézést kért a tréfáért, habár hangsúlyozta: a körültekintő internetezés nemcsak a mezei felhasználóktól elvárás, hanem azoktól is, akik erre igyekeznek tanítani őket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

2023: a notch halála?

2023: a notch halála?