szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google a Nearby Sharing nevű fájlmegosztós funkciót használná fel, hogy egy gombnyomással elküldhessük másoknak a wifi-hálózat jelszavát.

Az Android 11 tavaly augusztusban kapta meg azt a régóta várt funkciót, amellyel fájlokat oszthatunk meg más, a közelben lévő megbízható eszközökkel. Ez lett az Android AirDrop-ja, a Nearby Sharing, ami az Android 12 érkezésével még hasznosabbá válhat.

A GizChina beszámolója szerint a funkció segítségével az idén érkező új mobilos operációs rendszerben már a wifi-jelszavunkat is megoszthatjuk azokkal, akikben megbízunk. Erre eddig is volt lehetőség egy erre a célra létrehozott QR-kód megosztásával. Az új megoldás viszont jóval egyszerűbbé teszi a folyamatot.

Hogy pontosan miként fog működni a dolog, egyelőre nem tudni. Valószínűleg egy külön erre a célra létrehozott gomb segítségével lehet majd megosztani az információt a közelünkben lévőkkel, így ők is használni tudják a jelszóval védett hálózatunkat. A feltételezések szerint viszont ehhez az kell, hogy a küldő és a fogadó készülékén is az Android 12 fusson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Egy síncsere után 120-ig gyorsulhatnak a vonatok a ceglédi vonal egyik szakaszán

Egy síncsere után 120-ig gyorsulhatnak a vonatok a ceglédi vonal egyik szakaszán