szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Körvonalazódik, pontosan milyen szempontok alapján újíthatja meg operációs rendszerét a Microsoft.

Bár a Microsoft egy évben többször is frissíti a Windows 10-et, a rendszerhez adott újdonságok általában finomhangolásokat és funkcionális javításokat jelentenek. Ezzel szemben a küllem – az átszabott Start menüt leszámítva – hosszú ideje mit sem változott.

Ez utóbbival a Microsoft is tisztában van, a gyártó ezért egy alaposabb ráncfelvarrásra készül, melyet a Sun Valley nevű projekt keretében terveznek megvalósítani. Hogy ez alatt pontosan mire kell gondolni, az eddig a pillanatig egyáltalán nem volt ismert – a most kiszivárgott képeknek hála azonban már lehet némi fogalmunk róla, milyen jövőt szán a szoftvernek a redmondi óriás.

A GitHub oldalán csak nemrég megjelent képernyőképek alapján a Microsoft teljes dizájncserét hajtana végre, a régebbi oprendszereknél is használt stílus mintájára. Ez praktikusan azt jelenti, hogy az ablakok sarkai lekerítettek lesznek, az egyes parancsok közti távolságot pedig nagyobbra/szellősebbre veszik. Az eredmény egy letisztultabb/modernebb Windows, legalábbis a Microsoft jelenlegi elképzelései szerint.

©
©
©
©

Mivel a fejlesztés még javában zajlik, a Windows Central szerint még hónapokat kell várni, mire az új dizájnt tartalmazó frissítés mindenkinél elérhetővé válik. Az update más érdekességeket is tartogathat, de a részletek még nem ismertek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások

Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások

Ledöntötték a spanyol fasiszta diktátor utolsó szobrát

Ledöntötték a spanyol fasiszta diktátor utolsó szobrát

Sportolók pénzjutalmát emelte meg a kormány

Sportolók pénzjutalmát emelte meg a kormány