szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Vodafone Magyarország 2021. május 31-ig meghosszabbítja a UPC e-mail-fiókhoz és az e-mail-webtárhelyen tárolt tartalmakhoz való hozzáférést – közölte kedden délután a vállalat.

A szolgáltató a UPC-től átvett Webmail szolgáltatást 2021. március 1-jén megszünteti, de a hozzáférés és a tartalmak három hónappal tovább állnak majd a felhasználók rendelkezésére.

A Vodafone Magyarország a tavalyi év második felében jelentette be, hogy a UPC Magyarország felvásárlását követően a korábbi tulajdonos Liberty Global korlátozott ideig engedélyezte a UPC Magyarországhoz köthető e-mail-címek és webmail-infrastruktúra – így a upcmail.hu és chello.hu, továbbá a monornet.hu és upctelekom.hu webmail szolgáltatások – használatát. A vállalat indoklása szerint ezért jogilag nincs lehetőség arra, hogy a fenti e-mail-fiókok ezt követően is működhessenek.

A cég közleménye után megérkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tájékoztatása is, amely szerint számos panasz érkezett az NMHH-hoz és Kastory Edina hírközlési biztoshoz amiatt, hogy a UPC felvásárlása után a Vodafone márciustól megszünteti a UPC levelezőjét és a kapcsolódó tárhelyeket. A panaszosok többek között azt sérelmezték, hogy az átállás komoly nehézséggel jár, hiszen sokan hivatalos elérhetőségként, kapcsolattartói címként használták a levelezési címet, de többen tartottak sokéves levelezésük elvesztésétől, valamint attól, hogy a lementés, migrálás adatvesztéssel, személyes adatok sérelmével járhat. Többen hiányolták az átállással kapcsolatos részletes tájékoztatást is.

A Vodafone szerint az érintett lakossági és üzleti ügyfeleket november közepétől folyamatosan tájékoztatták, hogy a felhasználók zökkenőmentesen tudjanak átállni másik e-mail-fiók használatára a szolgáltatás kivezetése előtt.

Ezekben a napokban a Vodafone öt másik szolgáltatása is megszűnt-megszűnik, erről itt olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Radar360: Elment egy legenda

Radar360: Elment egy legenda

Új edző után kell néznie a Bayernnek

Új edző után kell néznie a Bayernnek