szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem csak külső megújulás várható az Android 12-nél, a fejlesztő Google valóban hasznos funkciókkal igyekszik telepakolni legfrissebb rendszerét.

Napjaink okostelefonjai méretes kijelzőkkel rendelkeznek, melyeket már nehéz egy kézzel vezérelni. Tudják ezt a gyártók is, akik ezért különféle szoftveres megoldásokkal próbálják egyszerűbbé tenni az appok kezelését.

Az Übergizmo szerint az Android 12-ben is debütál majd egy ilyen funkció, amelyet Silky home-nak neveztek el a Google mérnökei. A fejlesztés aktiválásával a kezelőfelület lejjebb “csúszik”, az egyes elemek pedig közelebb kerülnek egymáshoz. Ez az első hírek alapján nagyban megkönnyíti a rendszerben való navigációt. Az újdonságról néhány képernyő is van már, íme:

Az egykezes üzemmód megtalálható többek közt az új iOS-rendszerben is. Ez esetben a képernyő alsó részét meg kell érinteni, hogy az alkalmazás felülete kicsit lejjebb kerüljön. Ennek eredményeként egy ujjal is el lehet érni a sarokban lévő elemeket.

Az Android 12 más dolgokat is hoz: a Google teljesen átszabja a rendszert, amely így külsőre is nagyot változik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak néhány kattintás, és talán ön lesz az egyik, aki Hold-körüli utazásra indulhat

Csak néhány kattintás, és talán ön lesz az egyik, aki Hold-körüli utazásra indulhat

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát