szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube évek óta tervezi, hogy valamilyen formában megújítja a videóra leadható reakciók megjelenítését. Most úgy tűnik, közel értek a célhoz.

Régóta dolgozik már azon a YouTube, hogy a videóknál valahogyan eltüntessék a dislike-ok számát. Erre szükség is van, a véleménynyilvánítás ezen formájával ugyanis előszeretettel szórakoznak a trollok: ahelyett, hogy megnéznék az adott videót, az indítása után azonnal megnyomják a nem tetszik gombot.

Hogy ez miért komoly probléma, ahhoz elég egy tizenéves fiatalt elképzelnünk, aki a hobbijáról tölt fel videókat, a trollok pedig megpróbálják porrá alázni őt. Az ilyen trollkodás ráadásul nemcsak az adott feltöltő számára bántó, a közösségre is mérgező hatással van.

A YouTube ezért korábban már bevezette annak lehetőségét, hogy megszűrje a dislike-ok számát. A feltöltőknek jelenleg is van arra lehetőségük, hogy kikapcsolja a tetszik/nem tetszik gomb számlálóját, így azt a közönség nem láthatja, csupán azt, hogy ő melyikre nyomott rá.

©

A vállalat azonban most előállt egy újdonsággal: a következő hetekben néhány felhasználó bevonásával elkezdik tesztelni annak a lehetőségét, hogy a videó oldalán csak a nem tetszik számlálója tűnjön el.

A cég szerint a Tetszik gomb számlálója továbbra is látszódni fog, ha azonban valaki a dislike-ra nyom rá, akkor csak azt mutatja majd neki a YouTube, hogy ezt megtette. A tartalomgyártók ugyanakkor a YouTube Studio segítségével továbbra is látni fogják, hány ilyen értékelés érkezett.

Ennek ellenére ez mégis komoly segítség lehet a számukra, hiszen ha egy trollsereg megpróbálja lehúzni a videót, az akciójuk nem fog másokat is arra késztetni, hogy ők is a nem tetszik gombra nyomjanak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Jön az Ikea Titan, egy otthonra szánt hangszóró, amit látni sem lehet majd

Jön az Ikea Titan, egy otthonra szánt hangszóró, amit látni sem lehet majd