szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hazai pénzintézetek közül elsőként a K&H Bank ügyfelei használhatják a Google mobilfizetési megoldását, a Google Payt.

Öt év várakozás után 2020 végén Magyarországra is megérkezett a Google Pay. A Mastercard akkori bejelentése szerint a szolgáltatást több kibocsátóval és fintech céggel együttműködve tette elérhetővé a hazai felhasználók számára, első körben a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál.

Most már olyan magyar bank is van, amely ügyfelei használhatják a Google Payt: a K&H Csoport, a Google Magyarország és a Mastercard szerdán délelőtt közösen jelentette be, hogy erre április 6-tól van módjuk.

A rendszert szerdára virradó éjszaka élesítették, és már az éjszaka folyamán elkezdték regisztrálni a kártyájukat az ügyfelek. Ezt egyelőre csak a K&H mobilos alkalmazásában lehet megtenni, a Google Pay app ugyanis Magyarországon hivatalosan még nem elérhető. Hogy mikor jelenik meg a Play áruházban, azt Bíró Pál, a Google Magyarország country managere nem tudta pontosan megmondani, ám annyit elárult, erre a következő hónapokban kerülhet majd sor.

©

Német Balázs, a K&H Bank innovációs vezetője emlékeztetett, a pénzintézet már 2019 decemberében bevezette az Apple hasonló szolgáltatást, az Apple Payt. A Google Pay bevezetése azonban jóval több embert érint majd, hiszen a magyar piacon jóval több az androidos felhasználó.

A vezető hangsúlyozta: a kártyát néhány kattintással tudják regisztrálni az ügyfelek, attól fogva pedig már használatba is tudják venni a szolgálatást.

©

Bíró Pál szerint maga a GPay szolgáltatás ingyenes, azért semmilyen jutalékot nem kér a Google sem az ügyfelektől, sem pedig a bankoktól. Hozzátette: a cég sem pénzintézetekkel, sem pedig kártyakibocsátókkal nem kötött kizárólagos megállapodást, ami alapján arra következtethetünk, hogy a jövőben más, Magyarországon jelen lévő kereskedelmi banknál is elérhetővé válhat a Google Pay.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kórházreformra készülhet a kormány

Kórházreformra készülhet a kormány

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban