szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb tucatnyi videojáték indítható magasabb képfrissítéssel a Microsoft újgenerációs konzoljain.

A Microsoft egy rövid bejegyzésben osztotta meg felhasználóival, hogy további 74 régebbi videojátéknál alkalmazták az FPS Boost nevű okosságot. A változtatás eredményeként a listában lévő címek magasabb képfrissítéssel indíthatók a redmondi cég Xbox Series X és S típusú konzoljain, mint a korábbi rendszereken.

A képfrissítés fontos jellemző, ez határozza meg ugyanis, hogy az adott játék mennyire folyamatos az eszközön. Ha az FPS (frames per second) alacsony, a szoftver képe akadozva jelenik meg. Ellenkező esetben viszont gyorsabb, és így pedig élvezetesebb lesz a játék.

A mostani már a második alkalom, amikor a Microsoft növeli az adott játéknál elérhető FPS-t, ha a felhasználó a cég valamelyik újabb konzolján indítja a programot. A teljes listában egyébként – az újabb bővítést is beleszámolva – már 97 videojáték sorakozik, de az eredmény nem minden esetben azonos.

Az újabb Xboxok legerősebbjét, a Series X-et korábban le is teszteltük:

Erőfitogtatás: bekapcsoltuk az új Xbox Series X játékgépet, és nem csalódtunk

Sebesség és képminőség. A Microsoft 2020-as új konzolja lényegében semmi másról nem szól, csak erről a kettőről. Leteszteltük a két új Xbox közül az erősebbet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!