szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai Ohio állam egyik képviselője, Andrew Brenner többször is megpróbálta beállítani a Zoomon a hátteret, hogy úgy tűnjön, odahaza ül. De nem ott ült.

A Zoomnak van egy remek funkciója arra az esetre, ha valaki nem szeretné, hogy egy videohívás résztvevői lássák, mi minden veszi őt körül. A program segítségével elmosódottá tehetjük a hátteret, vagy épp egy tetszőleges háttérképet is betehetünk vele magunk mögé. Ilyenkor az algoritmus megkeresi az illető kontúrjait, majd rajta kívül mindenhol máshol a képet/elmosódást jeleníti meg.

Ha a megoldás nem is teljesen tökéletes, a felhasználók ezzel azt is el tudják titkolni, hogy ha nem onnan jelentkeznek be egy videohívásba, ahonnan egyébként kellene. Ezzel a gondolattal futhatott neki nemrég egy videohívásnak egy amerikai politikus is, ám a számítása finoman szólva sem jött be.

Andrew Brenner, az amerikai Ohio állam egyik helyi képviselője a hét elején egy videohívásnál kapcsolt be magának egy hátteret a Zoomban, hogy úgy tűnjön, épp otthon ül. Csakhogy valójában végig a kocsijában ült – sőt, még vezetett is a beszélgetés közben – írja a Gizmodo.

A republikánus politikus többször is megpróbálta ki- és bekapcsolni a kameráját, hogy valóban a háttér jelenjen meg nála a hívásban. Ám ha ez éppen még működött is volna, az olyan apróságokra láthatóan nem gondolt, mint hogy

  • miért használna valaki egy biztonsági övet az íróasztala székénél, vagy hogy
  • miért néz állandóan jobbra-balra a beszélgetés közben?

A politikus a The Columbus Dispatch-nek úgy nyilatkozott, szerinte nem nagy ügy, hogy a kocsiját vezetve vett részt az ülésen, a vezetésről ugyanis nem terelte el a figyelmét. Mint mondta, számára ez olyan, mint egy telefonhívás, és nem gondolja, hogy ezzel különösebben gond lett volna. Emiatt viszont nehezen érthető, miért akarta mindenáron azt a látszatot kelteni, hogy épp otthon ül.

Mindenesetre a hab a tortán, hogy a helyi politikusok (köztük Brenner is) épp azon dolgoznak, hogy a jövőben szigorúbban kellene büntetni azt, ha valaki olyasmit csinál az autóban, ami elvonja a figyelmét a vezetésről.

A teljes videót egyébként itt lehetne megnézni, de a jelek szerint túl sokan szabadultak rá egyszerre. Persze lehet, hogy terheléses támadás történt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!