szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google még fejlesztés alatt álló rendszere, a Fuchsia a legtöbb felhasználó előtt teljesen ismeretlen. Ez azonban csak idő kérdése, hogy megváltozzon.

Bár hivatalosan továbbra sem létezik, egyre több jel mutat arra, hogy a Google nagyon is fejleszti, és komoly szerepet szán a Fuchsia operációs rendszernek, amely az Android utáni idők felülete lehet. Hogy a szoftver pontosan mire lesz képes, az egyelőre nem ismert, de a hírekben azért fel-felbukkannak információk: többen például úgy vélik, hogy a rendszer szinte minden okoseszközzel kompatibilis lesz, és jobb adatvédelmi megoldásokat is kínál majd.

A témában most a BGR jelentkezett egy érdekességgel, ami elsőre kissé meglepőnek tűnik. A portál cikke az egyik legismertebb szivárogtató, Ice Universe bejegyzésére épül, aki a Twitteren arról ejtett szót,

hogy a Samsung a jövőben átállhat erre a szoftverre, ami egyben az Androidtól való búcsút is jelentheti.

A kiírás önmagában nem őrültség, ha azt nézzük, hogy a Samsung fontos partnere a Google-nek, hiszen számos termékén a keresőcég rendszere dolgozik. Ráadásul a hírek szerint éppen a Samsung gyártja a vállalat Pixel 6-os készülékeit működtető rendszerchipeket. A BGR szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy a dél-koreai cég korábban megpróbálkozott ugyan rendszerfejlesztéssel, de a Tizen nevű termék nem lett az ipar (és a fogyasztók) kedvence, a vállalat az Android mellett tette le a voksát.

Az eltelt években ez nem is változott, ám, ha a szoftver kibocsátója úgy dönt, hogy hátrahagyja a fő művét, úgy feltételezhető, hogy a partnerek, így pedig a Samsung is követik majd ebben. Erre utalhat tehát Ice Universe kiírása, de hogy ennek mégis mennyi valóságalapja van, az nem ismert. A dolgot ráadásul nagyban hátráltatja, hogy a Fuchsia továbbra sem mutatta meg magát, és egyelőre nem is tudni, mikor kerülhet erre sor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!