szerző:
techline.hu

A Sony PSN és a SOE feltörése után kedvelt célpontokká váltak a különböző, játékosok millióit tömörítő online...

A Sony PSN és a SOE feltörése után kedvelt célpontokká váltak a különböző, játékosok millióit tömörítő online hálózatok (Steam, Origin, stb.) A hackerek szempontjából ez érthető: ezek a hálózatok viszonylag könnyű prédának számítanak (bármennyire is védik, azért egy Steam nem a Pentagon), a zsákmány viszont zsíros: több millió felhasználónév, esetleg hitelkártyaszám és paypal azonosító…

A Steam a világ legnagyobb hálózata, a PC-s felhasználókat tekintve (több mint húszmillió tag), éppen ezért érdekes, hogy fórumjaikat már háron napja „karbantartják”. Karbantartás persze kell, ez azonban álatlában max. 24 óra, egy több tízmilliós közösségi portál esetében azonban még ennyi sem. Nem csoda hát, hogy máris arról szólnak a hírek, hogy a hosszúra nyúlt karbantartás csak álca, és valójában egy „security-breach” lehet a háttérben, magyarul valakik feltörték a Steam-et, és a Valve idoráiban most nagyban zajlik a kapkodás… Lehet, hogy a Valve rosszul tette, hogy a vBulletin-t használta fórum motornak (nem a legbiztonságosabb megoldás… persze melyik fórum motor az?) A Valve nem nyilatkozik az ügyben.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!