szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár előszeretettel érvelnek (érvelünk) azzal, hogy a Macintosh gépeken nincs vírus, a helyzet valójában nem ennyire...

Bár előszeretettel érvelnek (érvelünk) azzal, hogy a Macintosh gépeken nincs vírus, a helyzet valójában nem ennyire rózsás. Tény, hogy az OSX viszonylag védettebb a károkozóktól, mint ablakos kollégája, de azért a Mac sem tökéletes. Jó példa erre a szomorú tényre, a Dr. Web biztonságtecnikai cég legutóbbi figyelmeztetése a Flashback trójaival kapcsolatban.

A Flashback személyes információk ellopására szakosodott trójai. Tulajdonképpen egy JAVA exploit, a Windowsos gépek már hat hete megkapták a foltozást, az Apple azonban csak tegnap javította az OSX Java-komponsensét. Jobb későn, mint soha, a Flashback azonban már elterjedt: a Dr. Web beszámolója szerint több mint 600 000 Mac fertőződött meg a trójaival az utóbbi hetekben, így szomorúan mondhatjuk el, hogy most már MAc-alapú botnet hálózat is van, ráadásul nem is kicsi…  Bár a foltozás a jövőben már megvédi a Mac tulajokat a magát Flash-installernek álcázó trójaitól, nem árt he ellenőrizzük,hogy gépünk meg lett-e fertőzve. Az ellenőrzéshez szükséges lépések itt találhatók 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden eddiginél több teremre és tanárra lesz szükség az idei középiskolai felvételinél

Minden eddiginél több teremre és tanárra lesz szükség az idei középiskolai felvételinél

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt