szerző:
techline.hu

A „hashtag” azaz a híres # szimbólum a Twitter által lett népszerű.

A „hashtag” azaz a híres # szimbólum a Twitter által lett népszerű. A Google+ már idén nyáron elkezdte tervezgetni a hashtag-ek és a hozzá tartozó valós idejű keresés lehetőségét. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ha egy Google+ felhasználó egy kulcsszó elő beilleszti a jelet (például #iPhone), akkor a kifejezés automatikusan egy klikkelhető, keresési eredményeket kínáló linkké alakul.

A hastag-ek mellett a Google+ bevezeti a valós idejű keresést is – az egész hálózaton kereshetünk és találhatunk minket érdeklő témákat, valós időbenis. A két új funkciót Vic Gundotra (Google alelnök) ma jelentette be. Az új funkciókkal kapcsolatban a #googleplusupdate oldalon várják a kommenteket és véleményeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!