szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Megérkeztek a Rovio 2011-es eredményei - lássuk, mennyire jövedelmező a mai világban mérges és dagi madarak, és...

Megérkeztek a Rovio 2011-es eredményei - lássuk, mennyire jövedelmező a mai világban mérges és dagi madarak, és malacok harcából, fizikára épülő, casual játékot készíteni… A rövid válasz: nagyon is! A Rovio 106 millió dolláros árbevétel mellett, majdnem 70 millió (67,6) dolláros nyereséget könyvelt el 2011-ben.

Tekintve, hogy a cég egytelen terméke az Angry Birds (és a köré épülő egyéb dolgok, ajándéktárgyak, stb.) ez igen impozáns eredmény. A mérges madarak 2011 658 millió letöltés regisztrált (több platformon), a játék különböző verzióival átlagosan 200 millió felhasználó játszadozik minden hónapban.  A Rovio 2011 elején még 28, míg év végre már 224 alkalmazottal rendelkezett. Ráadásul rekordot is felállítottak: a nemrég megjelent „Angry Birds In Space” minden idők legnépszerűbb mobil játéka lett, 35 nap alatt 50 millió felhasználó töltötte le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!