szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Timeline a Facebook legtöbbet kritizált szolgáltatása.

A Timeline a Facebook legtöbbet kritizált szolgáltatása. Adatvédelmi szempontból érdekes vitákra ad alkalmat, a felhasználók többsége azonban szereti, még Obama elnöknek is van. Sőt, a Facebook rajongók roppant kreatívan használják a grafikus felületet is. A szakma és a kritikusok nem szeretik, a felhasználók elfogadták – van azonban egy réteg, akinek kifejezetten kapóra jön az idővonal, ez pedig a fejlesztők. A legtöbb applikáció, ami integrálta a Timeline-t egy nap alatt, ismeretlen alkalmazásból internetes sikertörténetté vált. Egy hónappal ezelőtt, a felhasználók többségének fogalma sem volt róla mi az a „Viggy”. Február végén a fejlesztők integrálták a szolgáltatásba a Timeline-t. A Viggy márciusra a legtöbbet letöltött alkalmazás lett az iTunes-ban.

Timeline - az elnöknek is van. Kikerülhetetlen szolgáltatás?

Egy hónap alatt az első helyre ugrani szép teljesítmény: a Viggy mellesleg ugyanaz mint az Instagram, csak képek helyett videókkal dolgozik. A Viggy elindulása óta 60 000 felhasználót gyűjtött, ez szép mennyiség, de nem egy sikertörténet. A Timeline integrálás utáni első hónaptól már napi (!) 300 000 felhasználóval bővül a Viggy-tábor, most tartanak 1,7 millió regisztrációnál és a lendület még folytatódik… Ugyanez a formula több szoftver esetében is megfigyelhető: ismeretlenség, Timeline-beépítése, majd világsiker. Ezt az utat járta be a Pinterest, iHeartRadio, Foodspotting, Flixster, Diamond Dash és még sorolhatnánk. Ha megfigyeljük a top 10 legnépszerűbb alkalmazást, szinte mindegyik mostanában vezette be a Timeline-t. A tanulság? Nos, ha fejlesztők vagyunk és közösségi alapokra épülő alkalmazást készítünk, jobban járunk, ha belepakoljuk a Facebook idővonal-támogatást. Bármennyire is vitatott a szolgáltatás…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Műszaki hiba miatt elhalasztja a marsi drón reptetését a NASA

Műszaki hiba miatt elhalasztja a marsi drón reptetését a NASA

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X