szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Valamennyien ismerjük (és nem kevesen utáljuk) azokat a gyakran torzytott betű-, esetleg számkombinációkat, amelyeket...

Valamennyien ismerjük (és nem kevesen utáljuk) azokat a gyakran torzytott betű-, esetleg számkombinációkat, amelyeket azért kell beütnünk, hogy meggyőzzük a gépen futó alkalmazást, szolgáltatást, hogy nem holmi spammelő robotok vagyunk.

Az ódzkodás oka, hogy ezek az úgynevezett CAPTCHA-k néha annyira olvashatatlanok, hogy még mi, hús-vér emberek sem boldogulunk velük.

De talán most változik a helyzet, a MotionCAPTCHA-nak köszönhetően. Az öltet egyszerű: nem betűket vagy számokat kell visszaírni, hanem egyszerű alakzatokat (pl. csillagot, háromszöget) kell újra rajzolni az egerünkkel. Nincs szükség mértani pontosságra, elég ha ugyan ügyetlenül, de megrajzoljuk a feltüntetett ábrát.

A MotionCAPTCHA hátterében egy jQuery CAPTCHA plugin áll, és nincs az a robot, amelyik szimulálni tudná az emberi választ.

A MotionCAPTCHA jelenleg még fejlesztés alatt áll (az Internet Explorert például még nem támogatja), de az egyszerűsége minden reményt megad arra, hogy hamarosan leváltja a közutálatnak örvendő CAPTCHA-kat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!