szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerint Orgován Béla kinevezése a Quaestor Zrt. élére semmit sem számít a vagyonkimentés szempontjából.

A fővárosi főügyész szerint nem késlekedett az ügyészség a Quaestor-vezetők elleni eljárás során. Ibolya Tibor az atv.hu-nak a kedd esti Egyenes beszéd című műsorban azt mondta, hogy március 11-én iktatták a feljelentést a Quaestorral kapcsolatban, még aznap házkutatásokat tartottak a rendőrök 4 Quaestor-cégnél, összesen 800 gigabyte-nyi adatot gyűjtöttek. Ezeken bőven volt mit elemezni, és voltak olyan bizonyítékok is, amelyeket csak megkeresés után lehetett beszerezni, ilyenek voltak a számlakivonatok is – mondta.

Ibolya Tibor jobboldalt látható ezen a korábbi felvételen
©

Ibolya Tibor szerint nem történt tulajdonosváltás a Quaestornál, vezetőváltás történt, és még aznap ki is hallgatták ez ügyben Orgován Bélát. Egyébként is érvénytelen jogügylet volt Orgován Béla kinevezése, mert emberölés kísérlete miatt kiszabott büntetése után 5 évig nem tölthetett be semmilyen tisztséget egy cégnél sem, ez az idő pedig még nem járt le – mondta Ibolya Tibor, aki szerint Orgován Béla kinevezése óriási stratégiai hiba volt a védelem részéről, ezzel egyel több indokot adtak az ügyészségnek az előzetes letartóztatás elrendelésére.

Azzal kapcsolatban, hogy miért nem hallgatták meg több mint két hétig Tarsoly Csabát, Ibolya Tibor azt mondta: a megalapozott gyanú idő előtti közlése akár tönkre is vághat egy nyomozást is, és komolyan megalapozott eljárást akarnak véghez vinni ebben az ügyben, be akarják bizonyítani azt a bűncselekményt, amit Tarsoly Csaba elkövetett.

Ibolya Tibor elmondta: nincs tudomása arról, hogy vidéki nyomozókra cserélték a fővárosiakat a Quaestor-ügyben, ha ez így is történt, arról neki nem kell tudni, ez a rendőrség dolga.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Indul az alku az európai minimálbérről, kérdés, hogy nálunk ez mekkora emelést hozhat

Indul az alku az európai minimálbérről, kérdés, hogy nálunk ez mekkora emelést hozhat

Megtalálták a galaxis maradványait, ami összeütközött a Tejútrendszerrel

Megtalálták a galaxis maradványait, ami összeütközött a Tejútrendszerrel