szerző:
-ha
Tetszett a cikk?

A bírósági beszarizmus újabb ékes példája.

A Pesti Központ Kerületi Bíróság a mai napon garázdaság vétségében bűnösnek találta Gulyás Mártont. Bűne az volt, hogy a Nemzeti Választási Irodánál történt kopaszfölvonulás és az azt követő NVI-eljárás miatt fölirattal takarta le a választási iroda tábláját. Mégpedig a következő szöveggel: „a közigazgatási reformok jegyében, a további rendbontásokat elkerülése érdekében a hivatalt bezártuk. A demokrácia szünetel”. A bíró szerint a civil aktivista túllépett a politikai véleménynyilvánítás határain, megsértette a köznyugalmat, és kirívóan közösségellenesen lépett fel, ezért egy évre próbára bocsátotta Gulyást, és 41 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte őt.

Az ügyész súlyosbításért föllebbezett.

Súlyos.

No, nem az ítélet, mert az hál’ istennek enyhe, és nem is a cselekmény, hanem a magyar jogszolgáltatás állapota. Ugyanis.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2008. május 15-én végzésével megszüntette Orbán Viktor és 79 társa ellen indult szabálysértési (!) eljárást, amely a Kossuth téri kordon elbontása miatt folyattak ellenük. A bíróság szerint a fideszes képviselők cselekménye "oly csekély fokban veszélyes a társadalomra", hogy emiatt nem volt szükség büntetés kiszabására, illetve tettük „jelképesen fejezte ki az általuk kifogásolt rendőri intézkedéssel szembeni ellenérzésüket, és nem a rendőri intézkedés tényleges megakadályozására irányult”.

Valószínűleg akkor a Magyar Szocialista Párt képviselőit népszavazási kérdésül leadásában megakadályozó verőlegények föllépése is csak véleménynyilvánítás volt. Amiről én is nagyon szívesen nyilvánítanék véleményt, csak engem a Handó–Polt jogrendben elítélnének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új panelt tesz a hírfolyam tetejére a Facebook: jön az oltási kisokos

Új panelt tesz a hírfolyam tetejére a Facebook: jön az oltási kisokos

Kómában van az örkényi férfi, aki a vasúti sínekre hajtott Dabason

Kómában van az örkényi férfi, aki a vasúti sínekre hajtott Dabason

Diákújságnál razziázott, fiatalokat vett őrizetbe az orosz rendőrség

Diákújságnál razziázott, fiatalokat vett őrizetbe az orosz rendőrség