Tetszett a cikk?

Íme az egyetlen Orbán-barát jobbikos, aki fegyvert fogott azért, hogy Ukrajnában folytatódjon a terror.

"Az alábbi interjú a Magyar Hírlapban jelent meg, Lovas Pista készítette. Zseniális és nagyon fontos – olvassák!" – ajánlja figyelmünkbe Zsolt Pista interjúját. Zsolt nagy rajongója Pistának, úgyhogy mindkettőjük iránti tiszteletből olvassuk is el, nézzük meg, kivel interjúzott Pista, miért fontos és zseniális ez a beszélgetés.

Pista interjúalanya egy Franciaországban született, onnan hazaköltözött magyar fiatalember, Almássy Ferenc, aki újságíró lehet, hiszen "újságírótársaival" alapította meg nemrég azt az új honlapot, amely Pista értékelése szerint "Közép-Európa eseményeiről ad tárgyilagos tájékoztatást". Pillanat, akkor nézzük meg előbb a honlapot: egy nettó orbánista-kaczynskista portál, amelyről még keveset lehet mondani, azt a keveset pedig a jelzős szerkezetben az imént megtettük. Akkor tehát az interjú.

A beszélgetésből megtudjuk: Ferenc azért költözött ide 2010-ben, mert "Franciaországban nem láttam a jövőt. Úgy éreztem, hogy Magyarországon van még szabadság. És természetesebbek az emberi viszonyok". Ugyanakkor a 2010-es választásnak semmi köze nem volt döntéséhez. A hazai korrupció semmi a franciaországihoz képest, a magyarokban még mindig él az illúzió, hogy a Nyugat jobb, és amúgy tényleg, de csak azért, mert "a Nyugat még mindig gyarmatosít. A fél világ a gyarmata".

Ferenc szerint az 1968-as párizsi májust a CIA támogatta, több a nemzeti érzés a magyarokban, mint a franciákban, hiszen ott győzött a mérgező individualizmus, így ott "már segíteni sem mernek például fizikailag bántalmazott embertársaikon". Ja, és a jogállam és a szólásszabadság is megszűnt Franciaországban, az ottani köztévé "semennyire" nem szabad. Két nagy elitpárt ural mindent, Marine le Pen Nemzeti Frontjának pedig "sajnos nincs stratégiája, és így nem is tud győzni". Ferenc ezért aztán szervezetet akar létrehozni, hogy segítse a francia állapotok üldözöttjeinek Magyarországra telepedését: "Azok fognak idejönni Nyugat-Európából, akik szeretnék, hogy gyermekeik normális országban nőjenek fel."

Most pedig nézzük meg, mi maradt ki a zseniális és fontos interjúból.

Az önmagát monarchistának és pogánynak valló Ferenc az elképzelhető legnagyobb oroszbarát harcos, a szó minden értelmében. A VKontakte közösségi oldalon megtekinthetők a politikai barátai a Jobbiktól a nacionálkommunista Hazafi Magyarországon és a neonáci Pax Hungaricán át a Kelet-Ukrajnában harcoló orosz szeparatistákig. Neve szerepel abban az összeállításban, amely a Donyeckben harcoló francia szélsőjobbos önkéntesekről szól. A három neonáci, ill. identitárius francia, valamint magyar bajtársuk, Almássy Ferenc 2014-ben, kéthetes katonai kiképzés után került Donyeckbe. Militáns Nyugat- és Amerika-ellenes, "eurázsiai" ideológiát hirdetnek, az ezoterikus náci és Putyin-tanácsadó Alekszandr Dugin filozófus hívei.

Almássy Ferenc valószínűleg tényleg unikum: az egyetlen Orbán-barát jobbikos, aki fegyvert fogott azért, hogy Ukrajnában folytatódjon a terror. Gratula.

Almássy Ferenc: sosem jártam Ukrajnában

 

 

Almássy Ferenc: Sosem jártam Ukrajnában

Három évvel egy, a hvg.hu-n megjelent írás nyomán kereste meg lapunkat az írás érintettje, hogy közölje: tényszerűen nem igaz, amit akkori szerzőnk, Seres László állított róla.

A cikk szerint Almássy Ferenc újságíró neve „szerepel abban az összeállításban amely a Donyeckben harcoló francia szélsőjobbos önkéntesekről szól. A három neonáci, ill. identitárius francia, valamint magyar bajtársuk, Almássy Ferenc 2014-ben, kéthetes katonai kiképzés után került Donyeckbe. Militáns Nyugat- és Amerika-ellenes, ’eurázsiai’ ideológiát hirdetnek, az ezoterikus náci és Putyin-tanácsadó Alekszandr Dugin filozófus hívei.“

Almássy Ferenc közölte: sosem járt Ukrajnában és sosem harcolt fegyverrel, sőt, a hír forrásául szolgáló blog is javította a bejegyzést. Utánanéztünk: Anton Sekovcov ukrán aktivista valóban javította azóta blogján az információt, elismerve, tévesen állította azt is, hogy Almássy Moszkvában járt, ahol orosz szeparatistákkal találkozott. A hibáért elnézést kérünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában