szerző:
Tetszett a cikk?

Egy a tábor, egy a zászló, legyen egy a név is.

Hír: Orbán János Dénes helyére B. Orbán Emesét nevezik ki a Magyar Nemzet kultúrrovatának élére. Ha egy kicsit tovább gondoljuk ezt a tendenciát, nem tudjuk nem észrevenni azt a lehetőséget, amit a popkultúra és a NER keresztezése tartogathat számunkra. Annak idején a New York-i pre-punk legendás zenekara, a Ramones minden egyes tagja felvette a Ramone nevet – tisztelgésképpen Paul McCartney egykori álneve előtt (a Beatles basszusgitáros-énekese ugyanis a Paul Ramon álnevet használta néhány alkalommal pályafutása során, valamint párszor Paul Ramone álnéven jelentkezett be hotelszobákba, megőrizve anonimitását).

A Ramones bő húszéves fennállása alatt összesen nyolc tagot fogyasztott el: minden egyes zenész tartotta magát az együttes egységességet sugalló művészi koncepciójához és felvette a Ramone nevet (így lett például Tommy Ramone a 2014-ben elhunyt magyar származású Erdélyi Tamásból, a zenekar alapító tagjából, akinek születése helyét emléktábla jelzi Budapesten, a Toldi mozinál. Nem elhanyagolható mellékszál).

Na, de.

Legyen akkor az, hogy a NER minden egyes szereplője vegye fel az Orbán nevet. Punknak ugyan nem punkok, nagyon nem azok, de ami döntési önállóságukat, szabad mozgásterüket, a saját véleményüket illeti, tulajdonképpen ezzel a módszerrel szépen és plasztikusan jelezhetnék, hogy egyek és azonosak a pártelnök-miniszterelnökkel. Orbán Antal, Orbán Szilárd, Orbán Gergely. Satöbbi.

És akkor lerakhatnánk már végre ezt a lassan tíz éves, unalmas NER mozaikszót és jöhetne egy sokkal izgalmasabb. The Orbáns.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik János: Talán nyárra elérhetjük a nyájimmunitást

Szlávik János: Talán nyárra elérhetjük a nyájimmunitást

Pénzzel jutalmazzák azokat a közmunkásokat, akik gyorsan átlépnek a versenyszférába

Pénzzel jutalmazzák azokat a közmunkásokat, akik gyorsan átlépnek a versenyszférába

Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon

Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon